«Δάσος» από δενδρύλλια κάνναβης αποκάλυψε η αστυνομία – Τέσσερις συλλήψεις

Εντοπίστηκε, σε περιοχή της Εύβοιας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι, χθες το πρωί, οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, της ΟΠΚΕ της ιδίας Υπηρεσίας και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχές της Αττικής και σε περιοχή της Εύβοιας, τέσσερις άνδρες (τρεις αλλοδαποί – ένας Έλληνας), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική έκταση, σε έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 1.061 δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας, από τα οποία τα 103 φύονταν σε πλαστικά κυψελίδια φυτωρίου, προκείμενου να μεταφυτευτούν σε έτερο χώρο καλλιέργειας.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετήσει ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση πρόχειρο παράπηγμα με δύο σκηνές για την διαμονή τους, ενώ είχαν εγκαταστήσει λάστιχο ποτίσματος και μετέφεραν νερό από παρακείμενη πηγή.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι από αρχές Απριλίου του 2024 οι συλληφθέντες -μεταξύ των οποίων τα δυο αρχηγικά μέλη- είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, που προέβαινε στην καλλιέργεια οργανωμένης φυτείας κάνναβης, ενώ είχαν επιφορτιστεί με την οργάνωση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης, την προμήθεια και μεταφορά εξοπλισμού και εφοδίων μέσω συνεργών τους προς τον χώρο της χασισοφυτείας και την φροντίδα των δενδρυλλίων.

Παράλληλα, ο ένας συλληφθείς προκειμένου να μην προκαλεί υποψίες για την παράνομη δραστηριότητά του, μετέφερε τα αρχηγικά μέλη και τα εφόδια που του παρέδιδαν, με όχημα εταιρίας φύλαξης, στην οποία εργαζόταν, κατά τις ώρες απασχόλησής του.

Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρόφιμα και είδη ένδυσης – υπόδησης, διάσπαρτα καλλιεργητικά εργαλεία, αρδευτικός εξοπλισμός, λιπάσματα και λοιπά αντικείμενα που χρησίμευαν στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν:

(1.500) σπόροι κάνναβης
πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM
(940) ευρώ και
(1) αυτοκίνητο
Το προσδοκώμενο όφελος από τη συνολική συγκομιδή κάνναβης, ανέρχεται στο ποσό των 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Σχετικά